Τετάρτη 6 Μαΐου 2020

ΠΕΜΠΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΑΡΞΗΣ Ή ΔΙΑΣΤΑΣΗ.


Προκειμένου να αρθούν κάποιες παρεξηγήσεις, σε σχέση με τα επίπεδα ύπαρξης οντοτήτων ή άλλως διαστάσεις ύπαρξης, υπάρχουν λίγα που πρέπει να πούμε, όσο πιο καλά και κατανοητά γίνεται και γι’ αυτό η ανάρτηση θα είναι ολιγόλογη…

Η διάσταση ύπαρξης δεν έχει να κάνει με μετρήσιμα μεγέθη, όπως το ύψος, το μήκος και το πλάτος.
Ο όρος παραπέμπει σε μια πραγματικότητα, ένα στάδιο στην εξέλιξη των ολοκληρωμένων οντοτήτων, όπως οι ανώτεροι εαυτοί μας.

Όπως έχουμε, ήδη, πει  το κάθε επίπεδο ύπαρξης αγνοεί σχεδόν τα πάντα που αφορούν στο επόμενο, δηλ. η πέμπτη διάσταση δεν γνωρίζει σχεδόν τίποτε για την έβδομη και πάει λέγοντας…
Επομένως εδώ θα αναφερθούν τα λίγα στοιχεία της πέμπτης που μας ενδιαφέρει, με όσο το δυνατόν γήινους όρους για να γίνουν πιο εύκολα αντιληπτά και να μην υπάρχουν συγχύσεις στο μέλλον μεταξύ μετρήσιμων διαστάσεων ενός αντικειμένου, όπως εμείς τις αντιλαμβανόμαστε και διαστάσεων ύπαρξης.

ΓΙΑΤΙ Η ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΑΡΧΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ…

Για να φτάσει κάποιο ηλιακό σύστημα ή πλανήτης στο σημείο κατοίκησής του από  οντότητες ή ακτύνες, θα πρέπει να ακολουθηθούν κάποια βήματα, κάποια στάδια ολοκλήρωσής του.

Την διεκπεραίωσή του την αναλαμβάνουν οι εξωδιαστατικές οντότητες, με κάποια σειρά και κάθε μια απ’ αυτές, είναι υπεύθυνη και για ένα στάδιο. 
Δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε λεπτομέρειες αυτών των λειτουργιών και διαδικασιών.

Γνωρίζουμε όμως ότι υπεύθυνος για την δημιουργία και την διασπορά της ζωής είναι η υπεροντότητα που εμείς καλούμε Δια Ζήνα.

Αυτός καθορίζει τα πάντα που έχουν σχέση με την  δημιουργία, την ύπαρξη, τον προγραμματισμό, την εξέλιξη και γενικά με ό,τι αφορά στις οντότητες, από την αρχή της ύπαρξής τους.

Επειδή λοιπόν, ο Ζεύς, είναι αυτός που καθορίζει τα πάντα σχετικά με την ύπαρξη όλων των οντοτήτων, με την ζωή δηλαδή και ο ρόλος του λαμβάνει χώρα όταν είναι έτοιμοι οι πλανήτες που θα φιλοξενήσουν τις οντότητες και επειδή την όλη διαμόρφωση την έχουν κάνει 4 υπεροντότητες πριν από αυτόν και αυτός, συμπληρώνει με το τελευταίο στάδιο την Δημιουργία, σαν πέμπτος και τελικός, το υπαρξιακό επίπεδο ή διάσταση που ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ όλες οι οντότητες ορίστηκε ως ΠΕΜΠΤΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ και όχι ως πρώτη.

Άρα λοιπόν, οι διαστάσεις ή επίπεδα ύπαρξης δεν έχουν καμμία σχέση με το μήκος, πλάτος, ύψος και η Πέμπτη είναι, ουσιαστικά, η πρώτη.

Εμείς, οι ακτύνες, δεν διαβιούμε σε υπαρξιακό πεδίο αλλά σε πεδίο ενσαρκώσεως ακτύνων, και δεν είμαστε τριτοδιάστατοι, διότι, απλούστατα, δεν υπάρχει τέτοια διάσταση, όπως έχουμε πει, ήδη…

17 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Ιφικλή.Εχχω διαβασει τα παντα που εγραψες απο την αρχη και ομολογω οτι εξεπλαγην ευχαριστα.Εχω μια ερωτηση για το σημερινο σεμιναριο να το πω .Οι 4 προηγουμενες οντότητες που κανουν την διαμορφωση του καθε πλανητη ποιες ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Aggy.

      Δεν έχουν μείνει στην ιστορία για να γνωρίζουμε «ονόματα».

      Επειδή η Πέμπτη υπεροντότητα έχει να κάνει με την ζωή, γενικά, έγινε γνωστή σ’ εμάς, με το συμβατικό όνομα «Δίας Ζεύς».

      Οι 4 που προηγούνται δεν διαμορφώνουν μόνο, τους πλανήτες, αυτό το κάνει η τέταρτη, αλλά τα πάντα μέχρι να έρθει η σειρά του Ζήνα.

      Έχω πει ότι γνωρίζουμε πολύ λίγα γι’ αυτό το επίπεδο, όπως είναι φυσικό…

      Διαγραφή
  2. Οταν λες Δια Ζηνα αναφερεσαι σε γυνακεια οντότητα? Και αυτη η οντότητα οχι μονο εχει την φροντιδα και εννοια για την ζωη απο οτι καταλαβα Αυτη η οντοτητα Δια Ζηνα μας δινει την ζωη.σωστα κατάλαβα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαλλον λαθος η υπεροντοτητα ειναι ο ο Δια Ζηνα οποτε καλυφτηκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα σας. Είναι αρκετά χρόνια που αναζητώ την αλήθεια. Διάβασα αυτή την ανάρτηση σας όσον αφορά την 5η διάσταση. Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι τέσσερις προηγούμενες υπεροντότητες ακούνε στα ονόματα...Ιαλδαβαωθ, Γιαχβέ, Ελοχιμ, Σακλας; Σας ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Φωτεινή.

      Δυστυχώς το παραμύθι των πονηρών εβραίων που μας έχουν επιβάλλει με το ζόρι, μας έχει επηρεάσει και μας έχει θολώσει την κρίση και την αντιληπτικότητα.

      Δυστυχώς, επίσης, όσοι διαβάζουν σχετικά τα διαβάζουν αποσπασματικά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να διακρίνουν τις αντιφάσεις και τις αλληλοαναιρέσεις.
      Όταν προσπαθείς να καλουπώσεις μια πραγματικότητα στα δικά σου μέτρα έτσι ώστε να εξυπηρετεί τους σκοπούς σου, αυτό είναι αναπόφευκτο.

      Τα ονόματα που μου αναφέρεις είναι προϊόντα της μυθοπλασίας των εβραίων προκειμένου, σφαιρικά, να αποκτήσουν την κυριότητα της δημιουργίας με τα δικά τους μέτρα και σταθμά. Κάτι που τελικά κατάφεραν μέσα από ατελείωτες αλλοιώσεις, διορθώσεις, προσθήκες και αφαιρέσεις, αρχαίων κειμένων που δεν πολυκαταλάβαιναν κιόλας…

      Το πρώτο όνομα που αναφέρεις, εν ολίγοις, είναι ο διάβολος των χριστιανών, το δεύτερο είναι το ερπετό που παρουσιάστηκε, κατ’ αυτούς, στους ισραηλίτες και τους είπε ότι είναι ο…. θεός, ο σημερινός θεός των τριών Ιουδαϊκών θρησκειών.

      Το τρίτο είναι μια αμφιλεγόμενη γενιά αγγέλων και, κατ’ άλλους, ενάρετων ανθρώπων και το τελευταίο το αγνοώ πλήρως…

      Αν, πράγματι, θέλεις η αναζήτησή σου να σε οδηγήσει κάπου, δυστυχώς, θα πρέπει να επιλέξεις κατεύθυνση…

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Όπως σου ανέφερα έχω κάνει πολύ μεγάλη έρευνα για πολλά χρόνια. Γιατί δεν μπορούσα να δεχτώ ότι ο Θεός που είναι πανάγαθος μιλά με άσχημο τρόπο μέσα στη Γένεση και είναι κακός. Ψάχνοντας λοιπόν ανακάλυψα ότι έχουν διαστρεβλώσει με πολύ άσχημο τρόπο τα πράγματα και ότι ο Θεός που εμφανίζεται αυτή τη στιγμή ως πατέρας του Χριστού δεν είναι άλλος από τον Ιαλδαβαώθ κοινώς Εωσφόρο και οτι εξέπεσε από τον Πατέρα κλέβοντας τα ιερα αρχέτυπα των Υπερσυμπαντων και μαζί με αυτά και τον ουράνιο άνθρωπο με δολο. Αυτα τα στοιχεία τα αναφέρει ο Ερμης ο Τρισμεγιστος, η Μπλαβατσκυ κ άλλοι. Αναφέρουν ότι ο Εωσφόρος εφτιαξε υποομάδες για να δημιουργήσουν τον κόσμο και να τον ελέγχουν. Η τελευταία και κατώτερη ομάδα ήταν του Δία. Και εγώ αναρωτιέμαι εφόσον ο κόσμος αυτός δημιουργήθηκε από τον έκπτωτο Εωσφόρο όλα είναι υπό τον έλεγχο του και όποιος και να έρθει να μας βοηθήσει θα είναι κάτω από αυτόν;

      Διαγραφή
    3. Φωτεινή μου,


      Ο κόσμος αυτός όπως λες, δεν φτιάχτηκε από ένα φανταστικό φόβητρο θρησκευτικής έμπνευσης, όπως ο σατανάς.
      Αυτόν τον χρησιμοποιούν τα ιερατεία για να διαιωνίζουν την κυριαρχία τους επάνω σε αδαείς, φοβισμένους και χαμηλής αντιληπτικότητας άτομα, που κάποτε ήταν ολόκληροι λαοί.

      Τώρα όμως…..

      Δεν θυμάμαι να γράφει στον Ερμή κάτι τέτοιο αλλά σίγουρα το υποχείριο του φανταστικού σατανά, η Μπλαβάτσκι, έκανε την προσπάθειά της να βάλει ένα πετραδάκι στον φόβο της τιμωρίας του… θεού στον τότε θρησκόληπτο κόσμο.

      Μην αναρωτιέσαι λοιπόν, διότι, απλά, ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΕΤΣΙ…

      Διαγραφή
    4. Καλησπέρα και πάλι. Προσπαθώ να βγάλω μία άκρη για αυτό και θα σου γράψω κάτι που αναφέρει ο Ερμής ο Τρισμέγιστος όταν μιλάει για το πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος... Κεφάλαιο 1 παράγραφος 4 είδα τότε μία θεά πλημμυρισμένη από φως και καταγοητευτικα (υπέρ σύμπαντα). ύστερα από λίγη ώρα σε άλλο σημείο είδα ένα κατωφερες σκοτάδι γεννημένο μερικά φοβερό και στεγνό σε σπειροειδή σχηματισμό (έκπτωτος). Λόγος Α παράγραφος 8... Από τη θεία βούληση (Πατερα) έλαβε την μορφή του λόγου (μιλάει για τον εκπτωτο) και είδε τον καλό κόσμο (του Πατέρα) και τον μιμήθηκε δημιουργώντας κόσμο με τα δικά του στοιχεία και τα δικά του δημιουργήματα, τις ψυχές.
      ΠΛΑΤΩΝ στοιχος 37c6... Μόλις ο δημιουργός (έκπτωτος) είδε τον κόσμο ζωντανό να κινείται, καθισταμενο εικόνα των αιωνίων θεών (Υπερσυμπαντα-Πατερα), θαύμασε και σκέφτηκε να κάνει τον κόσμο περισσότερο όμοιο προς το πρότυπο που χρησιμοποίησε.
      Και οι δύο μιλάνε καθαρά για το ποιος είναι ο πραγματικός πατέρας και ποιος είναι ο δημιουργός του κόσμου αυτού.
      Συγνώμη αν σε κούρασα. Όταν λοιπόν διαβάζω αυτά τα στοιχεία που τα έγραψαν Έλληνες και όχι τα ιερατεία (που δεν με βρίσκουν σε πολλά σύμφωνη) δεν μπορω να τα αμφισβητησω.
      Θα με ενδιέφερε η άποψη σου.

      Διαγραφή
    5. Γειά σου Φωτεινή,

      Είναι φανερό πως κωδικοποιεί την προδοσία του Κρόνου προς την Δημιουργία.

      Νομίζω ότι απ’ το κείμενο εξάγεται το συμπέρασμα ότι δεν αναφέρεται ΣΤΟΝ κόσμο, αλλά ΈΝΑΝ κόσμο, που σημαίνει ότι, παράλληλα με τον υπάρχοντα, δημιούργησε κι έναν δικό του, μιμητικά.

      Ακριβώς μ’ αυτόν τον τρόπο έδρασε ο Κρόνος, προσπάθησε να αλλοιώσει τον κόσμο του πατέρα (ακολουθώ τους δικούς σου ορισμούς) προς όφελός του.

      Η μόνη διαφορά είναι ότι δεν είναι αποκλειστικότητά του ο κόσμος μας, διότι αν ήταν έτσι, πού είναι το πρότυπο, ο κόσμος του πατέρα, ο καλός και φωτεινός;;

      Λέει: ύστερα από λίγη ώρα είδα ένα ΣΕ ΑΛΛΟ ΣΗΜΕΙΟ κατωφερές σκοτάδι ΓΕΝΝΗΜΕΝΟ ΜΕΡΙΚΑ φοβερό και στεγνό σε σπειροειδή σχηματισμό (έκπτωτος).

      Δεν λέει ότι κατήργησε το πρότυπο (σε άλλο σημείο), καθώς και ούτε ότι κατάφερε να φτιάξει πανομοιότυπο (μερικά γεννημένο).

      Δεν ξέρω αν κατάφερα να σου μεταδώσω την κωδικοποίηση…

      Διαγραφή
    6. Σε ευχαριστώ για μία ακόμα φορά για την απάντησή σου. Όσον αφορά το τελευταίο που μου γραφεις ότι ούτε κατάφερε να φτιάξει πανομοιότυπο...αναφέρει ότι τον μιμήθηκε δημιουργώντας κόσμο με τα δικά του στοιχεία.
      Όσο για το που βρίσκεται ο πραγματικός Πατέρας αναφέρεται ότι είναι στα Υπερσυμπαντα, έξω από το δικό μας σύμπαν που δημιουργήθηκε από τον έκπτωτο.

      Διαγραφή
    7. Καλησπέρα.foteni Όλα αυτά που αναφέρεις τα έχει αναλύσει η Αγγελική Αναγνώστου στο βιβλίο της " αντέχεις την αλήθεια". Σε αυτά βασίζεστε βλέπω.

      Διαγραφή
  5. Αγαπητέ Ιφικλή καλησπέρα.
    Έχω διαβάσει όλες τις αναρτήσεις σου ξανά και ξανά,εξάλλου η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως.Θα ήθελα να σε ρωτήσω ποιά είναι η γνώμη σου για τον Ιωάννη Τσατσαρη? Σε πολλά σημεία ταυτίζονται τα γραφόμενα σου με τα λεγόμενα του.Ο ίδιος έλεγε ότι αποτελούμαστε από το σώμα,την ψυχή,και το πνεύμα. Απλώς το πνεύμα είναι απενεργοποιημένο σε εμάς.Ξέρω πως το καθήκον σου είναι η πληροφόρηση και το φώς προς εμάς και όχι να αναφερόμαστε σε πρόσωπα.Απλώς διαβάζωντας πολλά αισθάνομαι μήπως χάνω τον δρόμο μου.
    Σε ευχαριστώ για το φώς,αναμένω με χαρά νέα σου ανάρτησή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σου Πέτρο.

    Δεν θέλω να μπω σ’ αυτήν την διαδικασία, αδελφέ μου, δεν έχει νόημα παρά μόνο για τους αποδέκτες όλων αυτών.
    Είναι αλήθεια ότι διαβάζοντας πολλά, όπως λες, υπάρχει φόβος να μπερδευτείς λόγω του ότι η αλήθεια είναι καλυμμένη από πολλά στρώματα ψεύδους.

    Πάντως να γνωρίζεις ότι το πνεύμα δεν είναι απενεργοποιημένο στις ακτύνες, απλά εμπλουτίζεται συνεχώς όταν υπάρχουν λόγοι για κάτι τέτοιο, όπως τώρα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έχω παρακολουθήσει κ κάποια βίντεο κ εξεπλάγην ευχάριστα Ιφικλη!!! Επειδή έχω κι εγώ αμφιβολίες για την ύπαρξη μας ,όπως τη διδαχτηκαμε,θα με ενδιέφερε πολύ να μπω στην ομάδα σας !!!
    Ευχαριστώ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γεια σου Βέτα μου.
    Τι είδους βίντεο εννοείς; Αν θέλεις στείλε e-mail μέσω της ιστοσελίδας για λεπτομέρειες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή