Τρίτη 14 Απριλίου 2020

Διαστάσεις

Αυτή η ανάρτηση μπαίνει εμβόλιμα για να ξεκαθαρίσει το θέμα των διαφόρων υπαρξιακών διαστάσεων ή υπαρξιακών επιπέδων, επειδή υπάρχει μια μεγάλη σύγχυση επί του θέματος. 

Επιγραμματικά:

Η κατώτατη διάσταση ύπαρξης ολοκληρωμένων οντοτήτων είναι η 5η. Οι επόμενες είναι η 7η, η 9η, η 11η κλπ. και κανείς δεν γνωρίζει το σύνολό τους...

Όταν μια οντότητα πληροί τις προϋποθέσεις ανόδου σε επόμενη διάσταση, έχει δηλαδή ολοκληρώσει ενεργειακά, πνευματικά και πρακτικά,  την παρουσία της στο συγκεκριμένο επίπεδο και με την προϋπόθεση ότι επιθυμεί την άνοδό της, την Θέωση, υπόκειται σε μια διαδικασία, στο πέρας της οποίας την περιμένει η είσοδός της στην επόμενη.

Αυτό είναι το στάδιο που έχει επικρατήσει ως 4η ή 6η ή 8η διάσταση. 

Είναι ένα πεδίο στο οποίο εισέρχονται αυτές οι οντότητες και παραμένουν, για όσο χρειαστεί, μέχρι να ετοιμαστούν για την άνοδό τους. Όσο βρίσκονται εκεί δεν συμμετέχουν κάπου, δεν ασχολούνται με δραστηριότητες και κανείς δεν γνωρίζει λεπτομέρειες γι' αυτήν την διαδικασία, διότι όταν περάσουν στην επόμενη δεν μπορούν, νομοτελειακά, να ενημερώσουν. 
Αυτό αφορά σε όλες τις διαστάσεις.

Οι ανώτερες διαστάσεις γνωρίζουν τα των κατωτέρων, αλλά, σχεδόν, τίποτε των ανωτέρων. 

Μία απ' τις προϋποθέσεις ανόδου, για όποιες οντότητες που την επιθυμούν, είναι και οι ενσαρκώσεις ακτύων στα πεδία ενσαρκώσεων. Οι οντότητες που δεν επιθυμούν άνοδο δεν στέλνουν ενσαρκώσεις. 

Έτσι έχουμε προκύψει εμείς....

Εκείνο που είναι γνωστό είναι ότι και η 7η διάσταση στέλνει ακτύες σε δικά της πεδία ενσαρκώσεως και ίσως αυτό να συμβαίνει και πιο πάνω. Ίσως δηλ. να στέλνουν και άλλες διαστάσεις ή αν όχι, κάτι αντίστοιχο που απαιτούν οι δικές τους προϋποθέσεις ανόδου.

Και επειδή εμάς μας ενδιαφέρει η 5η, περιοριζόμαστε στα δικά της.

Εκεί εμφανίζονται για πρώτη φορά οι ολοκληρωμένες  οντότητες με μια  καθορισμένη διαδικασία αναπαραγωγής  κατάλληλα προσαρμοσμένης, βέβαια, στο επίπεδο εκείνο. 

Η αρσενική και η θηλυκή ενέργεια, πάντοτε, είναι τα βασικά χαρακτηριστικά  μιας τέτοιας διαδικασίας λόγω του ότι οι οντότητες αλλά και οι ακτύες, τις χρειάζονται  για να είναι πλήρης η ύπαρξή τους. 

Από εκεί αρχίζει η αέναη ύπαρξή τους, ο ρόλος τους και η συμμετοχή τους στην δημιουργία και για τον λόγο αυτόν, είναι η πολυπληθέστερη διάσταση. 
Οι οντότητες που συμμετείχαν στην έλευση μιας άλλης οντότητας, έχουν επίγνωση της θέσης τους αλλά και της θέσης της νέας οντότητας η οποία υπόκειται σε ενός τύπου εκπαίδευση όσον αφορά στην πρακτική εφαρμογή όσων πρέπει να κάνει, διότι όλα τα υπόλοιπα τα φέρει στην επίφυσή της. 

Γνωρίζει το νομοτελειακό της καθήκον και στην ίδια επαφίενται οι τρόποι και οι μέθοδοι που θα χρησιμοποιήσει για να επιτύχει ως ύπαρξη. 

Είναι απόλυτα αφοσιωμένη στην Δημιουργία και στις ανάγκες της, διέπεται από τα ανθρώπινα συναισθήματα, σέβεται απόλυτα τις νομοτέλειες της αγάπης προς τους ομοειδείς, της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης, της αλληλεγγύης  και εμφορείται από όλα τα αγνά συναισθήματα που κάνουν την ανθρωπότητα ανώτατο συμπαντικό είδος... 


14 σχόλια:

  1. Καλησπέρα Ιφικλη. Μέχρι ποια διάσταση οι οντοτητες έχουν υπόσταση και μορφή? Αν έχω καταλάβει σωστά, από μία διάσταση και πάνω υπάρχουν ως ενεργειακές μορφές δίχως σωματική υπόσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Έλενα.

      Υπόσταση έχουν όλες, σε όποιο υπαρξιακό πεδίο και αν βρίσκονται, επειδή υφίστανται...

      Την πραγματική μορφή τους, από την 7η και πάνω, δεν την γνωρίζουμε.

      Έχουν όμως την δυνατότητα να παίρνουν την κατάλληλη μορφή που χρειάζεται, αναλόγως με πού βρίσκονται και το τι κάνουν.

      Ως καθαρά ενεργειακές οντότητες υπάρχουν οι υπερδιαστατατικές, αυτές που βρίσκονται πέραν των διαστάσεων, οι οποίες είναι πολύ κοντά στον Δημιουργό Νού.

      Άλλωστε και το σώμα, το οποιοδήποτε σώμα, είναι συμπυκνωμένη ενέργεια...

      Διαγραφή
  2. Καλησπέρα!!
    Παρακολουθώ από την αρχή του blog.
    Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής.. Γράφτηκε σε προηγούμενη ανάρτηση ότι κάθε Ανωτερος Εαυτος έχει την δική του ακτυνα στο πεδίο ενσάρκωσεων (για εδώ, στην Γη) στην οποία εχει δωθει από υψηλότερη διάσταση ψυχή. Διαφορετικά, κάθε ένας άνθρωπος έχει έναν Ανώτερο Εαυτό;; Ή μια ομάδα ανθρωπων έναν Ανώτερο Εαυτό; Κ επίσης αυτή η ψυχή ενσαρκώνεται κατ επανάληψη (μετενσαρκωνεται δηλαδή) στην πορεία της ανθρωπότητας;
    Ευχαριστώ πολύ για το έργο σας! Καλή συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα Δήμητρα.

    Ναι, κάθε ακτύνα έχει τον ανώτερο εαυτό της.
    Όχι κάθε ομάδα ακτύνων, κάθε ακτύνα.
    Η ψυχή είναι αιώνια και, όπως λες, μετενσαρκώνεται.

    Υ.Γ. Απαντώ λακωνικά διότι με την ψυχή θα ασχοληθούμε παρακάτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευχαριστώ για την απάντηση. Χαίρομαι που επιβεβαιώνεις ότι γνωρισα κ αισθάνθηκα ως αλήθεια.
    Καλή συνέχεια...περιμενω με ενδιαφέρον τις επόμενες αναρτήσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καληπερα Ιφικλη.
    1.Πως συνδεεται η δικη μας εξελιξη με των Ανωτερων Εαυτων μας, δεδομενου οτι μας εχουν προγραμματισει στο 70% του βιου μας;
    2. Οταν ο Ανωτερος Εαυτος μας ανεβει στην 7η διασταση εμεις παμε αυτοματα στην 5η;
    Ευχαριστω πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γειά σου Έφη. Εύλογα τα ερωτήματά σου!!

    Όμως αφορούν στον τομέα "ψυχή" και θα αναλυθούν εκεί.
    Κάνα δύό αναρτήσεις ακόμη για τις ακτύνες και περνάμε στην ψυχή.

    Λίγη υπομονή και απαντηθούν όλα όσα μπορώ να απαντήσω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ηθελα να ρωτησω το εξης. Εμεις εχουμε αποτερω στοχο μας ως ακτυνες εδω την 5η διασταση. Για πιο λογο ακτυνες οι οποιες βρισκονται σε ανωτερες διαστασεις. Π.χ καποιες ηδη 5ο διαστατες η καποιες 7ο διαστατες να στελνουν ακτυνες στα κατωτερα παιδια ενσαρκωσεως απο την στιγμη που ηδη εχουν κατωχηρωσει υτες τις διαστασεις οσων αφορα την αναβαθμιση τους? Δηλαδη.... Αν εχω φθασει στην τριτη λυκειου για πιο λογο να ξανα κανω την Πεμπτη δημοτικου για να παρω εμπειριες και δεν κανω κατι λιγο πιο πανω απο εμενα για να παρω και καταληγω ατο να κανω κατι πιο κατω απο εμενα για να παρω..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νεφέλη,

      Σ' αυτήν εδώ την ανάρτηση, στην φίλη Μούσα απαντώ σχετικά με το ερώτημά σου.

      Και, όπως έχουμε πει, η 7η διάσταση στέλνει ενσαρκώσεις σε δικά της πεδία και για δικούς της λόγους, τους οποίους αγνοούμε.

      Υ.Γ. Όταν ασχοληθούμε με την ψυχή (σε λίγο) θα γίνουν κατανοητά περισσότερα σχετικά με το ερώτημά σου κι την απορία σου.

      Διαγραφή
  8. Η ακτινα γραφεται με υ η με ι ; Παντα νομιζα με ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απάντηση στο ερώτημά σου υπάρχει σε ίδιο σχόλιο στην ανάρτηση "ΑΚΤΥΝΕΣ", φίλε μου.
      Ανάτρεξε εκεί και θα καλυφθείς...

      Διαγραφή
  9. Πλησιαζουμε στην 5 διασταση; Ποτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μούσα,

      εμείς, σαν ακτύνες, δεν πλησιάζουμε στην 5η διάσταση.
      Εκεί βρίσκονται οι οντότητές μας, εμείς θα εξελιχθούμε σαν ακτύνες.

      Οι διαστάσεις ως επίπεδα ύπαρξης, είναι για τις οντότητες και δεν αφορούν σ' εμάς.

      Νομίζω ότι απ' την ροή των αναρτήσεων αυτό εξάγεται σαν συμπέρασμα αυτό.

      Διαγραφή