Τρίτη 21 Απριλίου 2020

ΨΥΧΉ

Επικρατεί η άποψη ότι αυτό που μας δίνει ζωή, πνοή ή όπως αλλιώς μπορεί να ειπωθεί η δυνατότητα ύπαρξης ενός ανθρώπου, μιας ακτύνας, είναι η ψυχή. Εν πολλοίς είναι σωστή.
Να δούμε λοιπόν, τι ακριβώς είναι η ψυχή στην πραγματικότητα.
Κάθε οντότητα της πέμπτης διάστασης ύπαρξης, όπως έχουμε πει. με την προϋπόθεση ότι το επιθυμεί, στέλνει ενσαρκώσεις στα πεδία τα οποία είναι κατάλληλα διαμορφωμένα για τον λόγο αυτόν, δηλ. στους πλανήτες οι οποίοι φιλοξενούν τις ακτύνες, όπως η Γαία.
Η ψυχή είναι ένας μηχανισμός που αποτελείται από συμπυκνωμένη ενέργεια, είναι υλικός, δημιουργημένος σε άγνωστο, για εμάς, υπαρξιακό επίπεδο, όπως, επίσης από άγνωστη για εμάς, μορφή ύλης.
Κατέρχεται στις οντότητες της πέμπτης διάστασης που επιθυμούν την άνοδό τους σε ανώτερα επίπεδα ύπαρξης (διαστάσεις) και τίθεται στην διάθεσή τους προκειμένου, μέσω αυτής, να δημιουργήσουν και να κατευθύνουν μια ακτύνα.
Κάθε οντότητα διαθέτει δύο ψυχές. Μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να τις ενσαρκώσει ταυτόχρονα. (Σε επόμενη ανάρτηση θα δούμε τις προϋποθέσεις).
Αφού ολοκληρωθεί, στο πεδίο ενσάρκωσης, η διαδικασία αναπαραγωγής, όπως έχει ορισθεί, από την Δημιουργία, εισέρχεται στο σχηματιζόμενο φυσικό σώμα (έμβρυο) στο τέλος της τρίτης εβδομάδας και, έκτοτε, σταδιακά αρχίζει η δισκελής (ανάπτυξη φυσικού σώματος και νοητική, εξελικτική ροή) εξέλιξη των σταδίων ύπαρξης της ακτύνας, με πρώτο το εμβρυακό, κάτι το οποίο είναι καθορισμένο, για κάθε είδος, με βάση τις κρατούσες συνθήκες του πλανήτη -πεδίου.
Αυτές οι συνθήκες καθορίζουν τον χρόνο που χρειάζεται ώστε να αποπερατωθεί το εμβρυακό στάδιο και να επέλθει η γέννησή μας ή αλλιώς, η έναρξη του δεύτερου σταδίου.
Για την ανθρώπινη ακτύνα η λήξη αυτού, του πρώτου, σταδίου έχει καθοριστεί κατά την διάρκεια του ένατου γήινου μήνα, οπότε και αρχίζει το επόμενο στάδιο, με την λήξη της κυοφορίας και την γέννησή μας.
Η ψυχή φέρει τις μνήμες, από προηγούμενες ενσαρκώσεις της, που χρειαζόμαστε για τον παρόντα βίο, καθώς και την διάρκειά του, ρυθμίζει τις βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου, που είναι ο καθ΄ ύλην υπεύθυνος ώστε να είναι λειτουργικό το φυσικό μας σώμα.
Μέσω της ψυχής, ο ανώτερος εαυτός μας, λαμβάνει τις πληροφορίες που χρειάζεται, τα συναισθήματα που παράγουμε κάθε στιγμή, αναλόγως με το στάδιο που βρισκόμαστε και μας δίνει κατευθυντήριες εντολές ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Ο προγραμματισμός του κάθε βίου της ακτύνας βρίσκεται καταγεγραμμένος, κατά εβδομήντα τοις εκατό, στην ψυχή μας και το υπόλοιπο τριάντα τοις εκατό το διαχειριζόμαστε εμείς κατά βούληση, πάντα μέσα στα όρια του προγραμματισμού μας.
Δηλ. αν φανταστούμε το 70% σαν μια λεωφόρο με πολλούς διαδρόμους, εμείς μπορούμε να κινηθούμε σε όποιον διάδρομο θέλουμε ή ακόμη και να αλλάξουμε διάδρομο, όμως, πάντοτε, μέσα στα όρια της λεωφόρου.
Κάθε μονοπάτι, στο οποίο βαδίζουμε, περιέχει τα δικά του γεγονότα που θα συναντήσουμε σ' αυτό και επειδή κάθε γεγονός μας κάνει να παράγουμε διαφορετικά συναισθήματα από κάποιο άλλο, βιώνουμε καταστάσεις και συναισθήματα, ανάλογα του μονοπατιού, ας πούμε, που επιλέγουμε.
Όλα αυτά τα εισπράττει ο ανώτερος εαυτός μας, μέσω της ψυχής που λειτουργεί σαν πομποδέκτης...
Η ψυχή είναι αιώνια, δεν καταναλώνεται, δεν αλλοιώνεται, δεν διαβρώνεται, όμως "δένεται" με το φυσικό σώμα που κατευθύνει στο πεδίο ενσάρκωσης, γι' αυτό και υπάρχει μια διαδικασία, κατά το τέλος της ενσάρκωσης, που ακολουθείται έως ότου εγκαταλείψει το πεδίο και επιστρέψει...
Έπονται αναρτήσεις, σχετικά...

41 σχόλια:

  1. Η θερμοκρασία της ψυχής είναι συγκεκριμένη? Η ανδρεία των προγόνων μας είχε κάποια σχέση με την ψυχή? Μεταβάλλεται η μένει σταθερή στο στάδιο της ενσάρκωσης.
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων αδελφέ Ιφικλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Φώτη.

      Ο μηχανισμός ψυχή δεν είναι ανιχνεύσιμος στο σώμα μας για να μετρηθεί οτιδήποτε αφορά σ' αυτόν. Όμως μπορώ να σου πω ότι είναι εντελώς ουδέτερος και εντελώς διαθλασμένος μέσα στο φυσικό σώμα μας.

      Η ανθρώπινη ακτύνα, μέσω της ψυχής, έχει τα χαρακτηριστικά του είδους μας τα οποία, στο φυσικό πεδίο, εκδηλώνονται κατά περίσταση και έχουν να κάνουν με τις κρατούσες συνθήκες κάθε περιόδου. Αν ανατρέξεις στην ιστορία Θα δεις ότι και οι πιο κοντινοί μας πρόγονοι, ακόμη και οι πατεράδες μας και οι παππούδες μας, σε ανάλογες περιπτώσεις, στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων...

      Αυτό σημαίνει ότι είναι έμφυτο δηλ. εμπεριέχεται στην ψυχή...

      Η ψυχή είναι σταθερή αενάως...

      Διαγραφή
  2. Χαιρετωσε Ιφικλη.. όταν μια ακτυνα ή ψυχή ή συνείδηση.. που όπως λες έχει το 30% προσωπικής βούλησης.. ακολουθήσει ή παραδώσει μέρος της εμπιστοσύνης σε κάποια δυνατή ιδεολογία ή πεποίθηση.. και αυτή αποδειχτεί ή όχι.. λάθος έχει συνέπεια στην ψυχή μας όλο αυτό? Ή μόνο το συναισθηματικό σώμα μας ταλανίζεται για κάποιο διάστημα.. μέχρι να συνέλθει..?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαιρετώ Ματούλα μου.

      Η ψυχή δεν έχει συνέπειες και για να το πούμε χοντρά, ο πομποδέκτης δεν φταίει ποτέ για ότι μεταφέρει....
      Υπάρχει συνέχεια στις αναρτήσεις που θα απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις, φαντάζομαι...

      Λίγη υπομονή.

      Διαγραφή
  3. Καλησπέρα Ιφικλη... είπες πως κάθε οντότητα διαθέτει δύο ψυχές. Η ερώτηση μου είναι ότι εγώ που έχω δίδυμα υπάρχει περίπτωση να είναι από την ίδια οντότητα; Η από διαφορετικές. Υπάρχει διαφορά αν είναι από φυσιολογική σύλληψη η από εξωσωματική;. Και στην περίπτωση που υπάρχουν τρίδυμα η και παραπάνω;;; Εκεί πως γίνεται η τι γίνεται.... ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Άννα μου...

      Στην συνέχεια των αναρτήσεων περί ψυχής θα ενημερωθείτε για όλα αυτά. Απλά σου λέω πως όχι δεν υπάρχει περίπτωση τα δίδυμα να είναι οι ψυχές της ίδιας οντότητας. Κάθε ακτύνα έχει διαφορετική οντότητα.

      Μεταξύ εξωσωματικής και φυσιολογικής σύλληψης δεν υπάρχει διαφορά, παρά μόνο στον τρόπο επίτευξης. Μετά ακολουθείται η διαδικασία κανονικά.

      Πάντως είναι γήινη παρέμβαση που κανονικά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, γίνεται διότι οι λόγοι που την επιβάλλουν, σε κάποιες περιπτώσεις, είναι γήινοι...

      Για περισσότερα στις επόμενες αναρτήσεις περί ψυχής...

      Διαγραφή
  4. ΙΦΙΚΛΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΔΥΟ ΨΥΧΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. ΑΥΤΗ Η..." ΔΙΠΛΗ" ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΔΙΟ ( ΓΗ) Ή ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΣ ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΠΕΔΙΟ , Η ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ ; ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ, ΚΑΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΓΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ Η...ΑΔΕΛΦΗ- ΨΥΧΗ ; ΚΙ ΑΝ ΝΑΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ; Σ' ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββα μου, όλα αυτά θα απαντηθούν στην συνέχεια στην ροή των αναρτήσεων...

    Θα δούμε λεπτομέρειες πάνω σε όλα αυτά που ρωτάς. Μην με παρεξηγείς αλλά υπάρχει ροή που πρέπει να ακολουθηθεί...

    Υπομονή αδελφέ Σάββα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Ιφικλη. Αν δεν κάνω λάθος η ψυχή και η συνολική δημιουργία των ακτυνων, έχει προέλθει από την 7η διάσταση. Ισχύει? Ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα!
    Δεν ξέρω τι να πρωτορωτήσω για όλα αυτα! Επίσης περιμένω πως κ πως για περισσότερα!
    Μου θυμίζουν τον Πυθαγόρα, που υποστήριζε την μετενσάρκωση και πως κάθε ψυχή έχει συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο αριθμολογικα είναι δυνατόν να αναλυθεί. Ισχύει;
    Ίσως έχει ξαναγραφτεί, διαβάζω ξανά τις προηγούμενες αναρτήσεις για να εμπεδωσω κ να θέσω ερωτήματα, αλλά θα ρωτήσω εδώ τωρα γιατί είναι πολύ σημαντικό..
    Οι οντότητες τις 5ης διαστάσεις, που ειναι οι ανώτεροι εαυτοί μας, στην ουσία είμαστε εμείς; Ή άλλο αυτοί, άλλο εμείς; Κ αφού εμείς είμαστε οι ψυχές τους, αυτοί δεν έχουν ψυχές; τι είναι;

    Εφόσον έχουμε πάντα την καθοδήγηση του ανώτερου εαυτού μας, πως καταφέρνουμε σε μια λεωφόρο με μόνο 30% ελεύθερη βούληση για αλλαγή λωρίδας μονο να τα κάνουμε μαντάρα;; Ο ανώτερος εαυτός μας μας δίνει εντολές, εμείς όμως υπακουμε; δεν θέλω να πιστέψω ότι υπερισχύει το 30% μας, απλά θέλω να καταλάβω πόσο εντάξει είναι κάτι "λάθος" (σχετικό κ αυτό..), τουλάχιστον κατα την ανθρώπινη συνείδηση.

    Ευχαριστώ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Δήμητρα.

      Μου ζητάς να επιβεβαιώσω τον Πυθαγόρα;;; Μεγάλη μου τιμή!!
      Τα μαθηματικά είναι γλώσσα και σαφώς η πληρέστερη και, μερικές φορές, προφητική.

      Εμείς είμαστε προσωρινά δημιουργήματα των ανώτερων εαυτών μας.

      Η σχέση μας με αυτούς είναι διττή. Υπάρχουμε επειδή υπάρχουν, είμαστε ας πούμε, προβολή τους αλλά δεν είμαστε αυτοί.

      Αν έχουν ψυχή ή όχι έρχεται σε λίγο στις αναρτήσεις.

      Διαγραφή
  8. Ναιιι! Μεγαλεία ε, να επιβεβαιώνεις τον Πυθαγόρα! Χάχα Απλώς έτσι βγήκε.. Δεν ζητάω από κανέναν επιβεβαιώσεις. Το θεωρώ μεγάλο βάρος (να το αναθέσω..) Ζητάω απλώς απόψεις, θέσεις..
    Αρα, η σχέση μας μεν είναι προσωρινή, είμαστε αιώνιοι δε και οι δύο, άρα και κάπου αλλού παμε, πριν μετά..(;) Πολύ ενδιαφέρον!
    Ευχαριστώ για την επικοινωνία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χαιρε,
    Ισχύει το οδιο ότι έχουμε δυο μυαλά ( κεφάλια ) έτσι όπως έχουμε δυο ψυχές;
    Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγχαρητήρια για τις άψογες αναρτήσεις
    Νικηφόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρε Νικηφόρε.

      Αν σε αντιλαμβάνομαι αναφέρεσαι στις οντότητες….

      Αν ναι, δεν ισχύουν τα δύο μυαλά και τα δύο κεφάλια…

      Να είσαι καλά αδελφέ.

      Διαγραφή
  10. ΙΦΙΚΛΗ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ..;
    ΜΕΤΑΝΣΑΡΚΩΣΗ;
    ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ;
    ΠΩΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ,ΚΤΛ..;
    ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΜΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΥΣ ΕΦΥΓΑΝ..;
    ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μιχάλη μου.

      Με τον «θάνατο» θα ασχοληθούμε στην πορεία των αναρτήσεων.

      Ναι, ισχύει η μετενσάρκωση, αλλά υπάρχουν λεπτομέρειες που θα αναρτηθούν…

      Όχι ακριβώς αλλά, κατά κάποιον τρόπο, ναι… ξανασυναντιόμαστε…

      Υπομονή για όταν φτάσουμε στο θέμα αυτό.

      Διαγραφή
  11. ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΞΕΔΙΑΛΥΝΩ ΜΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ...
    ΠΟΣΟ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ ΟΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ;
    ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΜΕ;
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΩΤΕΡΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ-ΟΝΤΑ;
    ΠΩΣ ΟΡΙΖΕΤΕ Η ΚΛΙΜΑΚΑ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΚΑ;
    ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΠΩΣ ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΕΤΕ ΑΥΤΗ Η ΑΝΟΔΟΣ ΑΝΑ ΒΑΘΜΙΔΑ ΕΞΕΛΙΞΗΣ..;
    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ...
    ΜΙΧΑΛΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μιχάλη μου, δυστυχώς πρέπει να σου υπενθυμίσω ότι τα ερωτήματά σου απαντώνται στις, ήδη, δημοσιευμένες αναρτήσεις…

    Υποθέτω ότι αντιλαμβάνεσαι την δυσκολία, για εμένα, της επανάληψης των αναρτήσεων σε απαντήσεις σχολίων.

    Άλλωστε ο καθένας αν ανατρέξει στις πληροφορίες που υπάρχουν, θα διαπιστώσει ότι όλο και κάτι έχει διαφύγει της προσοχής του…

    Ανάτρεξε, σε παρακαλώ, στις σχετικές αναρτήσεις και θα δεις ότι θα τα κατατάξεις στο μυαλό σου, όλα.

    Χαίρομαι που σε αγγίζουν και δεν είναι τυχαίο που προσπαθείς να τοποθετήσεις τις πληροφορίες εκεί που πρέπει…

    Προφανώς βρίσκεσαι στον… δρόμο…. Περπάτησέ τον….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιφικλή καλησπέρα.Βασιλική...έχω κ γω κάποιες απορίες αλλά διαβάζω τις αναρτήσεις κ τις απαντήσεις και σίγουρα κάπου θα βρω την απάντηση στην απορία μου..Πιστεύω ότι σε απορίες κάποιων πχ ΑνώνυμοςΠέμπτη, 23 Απριλίου 2020 - 7:34:00 μ.μ. EEST το καλύτερο θα ήταν να έβαζε κάποιος το λινκ σε απάντηση που έχει δοθεί..Έχω μια απορία όμως..Όταν πέθανε ο πατέρας του συζύγου αλλά όχι φυσιολογικά γτ τον σκότωσε η μητριά του για να του πάρει όλη την περιουσία και άκρη δεν βρήκαμε ..Μου είπε ο σύζυγος ότι κάτι γίνεται με το κάθισμα του αυτοκινήτου κ νιώ΄θει έντονα ότι κάποιος τον σκουντάει συνέχεια λες κ είναι πίσω από το κάθισμα κάποιος..οκ τον πίστεψα γτ μου έχουν τύχει κ μένα διάφορα ..Λοιπόν ο σύζυγος δεν κτλβαινε για ποιο λόγο το νιώθει αυτό κ άρχισε να σκουντάει εμένα κ τελείως αυθόρμητα λέω στον σύζυγο ότι θέλει να ζητήσει συγγνώμη που δεν μας φέρθηκε καλά κ να τον συγχωρέσουμε..Ναι λέει κ όπως είπα κ γω σε συγχωρούμε..Από κείνη την στιγμή δεν ξανασκούντησε κανένα από τα καθίσματα του αμαξιού.....Αυτό έχει σχέση με την ψυχή που δεν έχει φύγει ακόμα από την γη?Τι ακριβώς συμβαίνει?

      Διαγραφή
    2. Γειά σου Βασιλική.

      Στην επόμενη ανάρτηση, στην ετικέτα «ΨΥΧΗ» Θα ασχοληθούμε με την αναχώρησή της απ’ το πεδίο. Νομίζω ότι θα καλυφθείς.

      Αν όχι επανέρχεσαι…

      Διαγραφή
  13. Καλημερα. Διαβάζω τις αναρτήσεις κ τα σχόλια κ εκει που έχω μια ερώτηση να κάνω γεννιουνται άλλες 100.απο παιδι νιώθω ότι κάτι , κάποιος με προστατευει. Πολλά τα καθημερινά γεγονότα κ επίσης τα όνειρα μου περιεργα. Τα περισσοτερα απο Κοσμά. Μάλιστα επιασα τον εαυτό μου όταν δεν είμαι καλά να θυμάμαι ένα όνειρο μου για να επανέλθω. Όλα όσα γράφετε μου είναι γνωστά και αγαπημένα. Μου λείπει η σειρά και η γνώση. Παρόλο που διαβάζω θέματα ψυχής από παιδι. Ερώτηση. Γιατί κάποιοι άνθρωποι φευγουν απο την ζωή μετά από πολυ σωματικό πονο κ μάλιστα χρόνιο;εχω κατάληξη σε κάποια συμπεράσματα αλλά μου λυπη η γνώση που έχετε εσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Ανώνυμε-η….

      Είναι φυσιολογικό αυτό, γεννιούνται ερωτήματα συνεχώς…

      Την σειρά και την γνώση θα αρχίσεις να την αποκτάς ακολουθώντας την εδώ ροή. Στην επόμενη ανάρτηση που θα ασχοληθούμε με την αναχώρηση της ψυχής απ’ το πεδίο θα δεις γιατί μπορεί να συμβαίνει κι αυτό.

      Μέσω των ονείρων περνάνε διάφορα στην επίφυσή σου και είναι καλό που μπορείς και τα χρησιμοποιείς εξισορροπητικά.
      Επίσης δείχνει ότι η μοριακή σου μνήμη έχει αρχίσει να λειτουργεί και σε συνειδητό επίπεδο, σιγά σιγά…

      Είσαι ήδη στον δρόμο…..

      Διαγραφή
  14. Επίσης γιατί δεν μπορώ να ερθω σε επαφή με τον ανώτερο μου ευατο. Είναι κάτι που προσπαθω χρόνια. Τι κάνω λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχω απαντήσει σ’ αυτό σε ανάλογες ερωτήσεις…

      Είναι στα σχόλια.

      Δεν κάνεις εσύ λάθος διότι δεν εξαρτάται από την ακτύνα αυτό αλλά μόνο απ’ την οντότητα.

      Άρα δεν υπάρχει κάτι να εφαρμόσεις….

      Διαγραφή
  15. Αγαπητέ Ιφικλή καλησπέρα.Είμαι καινούριος στο blog,θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τις πολύτιμες γνώσεις που μας χαρίζεις απλόχερα.Η αφύπνιση μου ξεκίνησε εδώ και ένα 6μηνο απ την λήθη,ο φόβος και η αβεβαιότητα έχει απομακρυνθεί από μέσα μου χαρίζωντας μου μία αγαλλίαση και μια ηρεμία και σε ευχαριστώ γι αυτό.. Θα ήθελα να σου κάνω μία ερώτηση,κάπου ανέφερες ότι η ψυχή φέρνει μνήμες από παλιότερες ενσαρκώσεις..Σε μικρή ηλικία είχα πάρα πολλά συμβάντα,ότι κάτι που έκανα εκείνη την στιγμή,μου ερχόταν μια εικόνα ότι αυτήν την στιγμή την έχω ξαναζήσει,όχι όμως σ αυτήν την ζωή.Ήταν εικόνες που αδρανοποιούσαν τον οργανισμό μου την δεδομένη στιγμή και αναζητούσαν εσπευσμένα που το χω ζήσει αυτό,ένω π.χ. δεν έχω έρθει ποτέ σ αυτόν τον τόπο...Θα σου είμαι ευγνώμων αν απαντούσες..Σ ευχαριστώ για το φώς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γειά σου Πέτρο… Απαντώ σε όλους όπως έχεις διαπιστώσει, εφόσον μπορώ να απαντήσω.

    Χαίρομαι που έχει ανταπόκριση το καθήκον με το οποίο είμαι επιφορτισμένος.

    Η γνώση είναι φάρος στο σκοτάδι που μας έχουν επιβάλλει και φόβος γι’ αυτούς….

    Ναι, οι οντότητες που μας ενσαρκώνουν δίδουν στην ψυχή μνήμες από προηγούμενες ενσαρκώσεις της, με την προϋπόθεση ότι θα χρειαστούν στον παρόντα βίο μας.

    Αυτό που σου συμβαίνει, προφανώς, είναι στιγμιαία αναλαμπή της μοριακής σου μνήμης, μέσω του υποσυνείδητου, στο συνειδητό, για κάποιο λόγο και γι’ αυτό το αντιλαμβάνεσαι…

    Όπως για όλες τις ακτύνες, έτσι και για εσένα ήλθε η ώρα να προχωρήσεις στον δρόμο της μνημοσύνης σου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπερα και ευχαριστω παρα πολυ για τις γνωσεις που δινετε απλοχερα!Η ερωτηση μου αφορα τα ατομα-ακτινες που εκ γενετης ειτε μετα απο καποιο ατυχημα ,αποκτουν νοητικη υστερηση ειτε αυτισμο πχ.Η κατασταση αυτη εχει επιλεχθει απο την οντοτητα τους για καποιο λογο οποτε και παλι εμπλουτιζονται με εμπειριες?Αν οχι τοτε δυναται η οντοτητα να ανακτησει την επικοινωνια ?σε αυτες τις περιπτωσεις εν κατακλειδι ο πομπος ακτινα δρα επικοδομητικα για την οντοτητα της?μηπως λειτουργει σε αλλη συχνοτητα(?)και απλα δεν εχουμε δυνατοτητα οι αλλες ακτινες να κατανοησουμε?προκαταβολικα ευχαριστω πολυ για την απαντηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Παναγιώτη.

      Είναι προγραμματισμένο, τις περισσότερες φορές αυτό. Η παραγωγή συναισθημάτων, σ’ αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ εξειδικευμένη και βέβαια ακατανόητη απ’ τις υπόλοιπες ακτύνες.

      Αν είναι αποτέλεσμα παρέμβασης των αντιπάλων, η οντότητα εισπράττει τα λίγα απαραίτητα, αρχικά συναισθήματα και κατόπιν ανακαλεί την ψυχή.

      Γι’ αυτό και υπάρχουν περιπτώσεις που, με την ίδια «ασθένεια» άλλες ακτύνες επιβιώνουν και άλλες πολύ λιγότερο.

      Πολύ επιγραμματικά, Παναγιώτη, διότι είναι μεγάλο θέμα και όχι γνωστό σε όλη του την έκταση…

      Διαγραφή
  18. Καλησπέρα σας κύριε Ιφικλή. Πολύ πρόσφατα, μόλις πριν 2-3 εβδομάδες, ενημερώθηκα από μια διάλεξη εσωτερικής φιλοσοφίας με θέμα το Κάρμα, πως η ψυχή μπαίνει στο σώμα με το που γεννιέται το μωρό, με το πρώτο ουά. Τι ισχύει τελικά; Επίσης, μια έκτρωση επιβαρύνει την ψυχή της μητέρας που αποφάσισε μια τέτοια ενέργεια; Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γειά σου Έλενα.

      Δεν ισχύει αυτό η ψυχή μπαίνει στο σώμα την Τρίτη εβδομάδα κύησης, διότι τότε ολοκληρώνεται η προετοιμασία καταλληλότητας προκειμένου να την υποδεχθεί.
      Διαφορετικά το σώμα δεν θα αναπτυσσόταν.

      Αν η έκτρωση είναι αποκατάσταση αστοχίας τότε επηρεάζονται και καθοδηγούνται, για διαφόρους λόγους, οι γονείς να το αποφασίσουν. Και αυτό έχει να κάνει με τα συναισθήματα των γονιών.

      Γι΄ αυτό άλλες φορές λαμβάνεται απόφαση για έκτρωση και άλλες, απλά, το παιδί γεννιέται νεκρό.

      Βέβαια υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις, όχι τόσο συχνές και συνηθισμένες, που η ανάλυσή τους δεν είναι του παρόντος…

      Διαγραφή
  19. Καλησπέρα Ιφικλη!Θυμάμαι πως γεννήθηκα. Έβλεπα όλη την εικόνα από πάνω, θυμάμαι κάθε λεπτομέρεια.Η νοσοκόμα είπε "το παιδί είναι νεκρό" για να ακούσει την απάντηση του ιατρού "θα παλεψω". Μέχρι που άκουσα το κλάμα του παιδιού και μετά εννοείται πως δεν θυμάμαι τίποτα. Θέλω να ρωτήσω: αφού η ψυχή εισέρχεται στη τριτη εβδομάδα του εμβρύου, τι τρέχει με την περίπτωση μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μαργαρίτα μου, απλά έζησες την πρώτη σου, ακούσια, αστρική προβολή, νωρίς νωρίς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου Ιφικλη μου! Αστρική προβολή λοιπών. Εχω πάει "εκεί" δύο φορές, γιατί δεν κάθομαι ήσυχα; Συγνώμη για κουτη ερώτηση..

      Διαγραφή
  21. Δεν εξαρτάται από εσένα αυτό Μαργαρίτα.
    Δεν είσαι εσύ η… «άτακτη»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Ιφικλή! Πάντοτε πολύ διαφωτιστικός! Καλή δύναμη σε ό,τι κάνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ....Χ Ψ Ω = ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ = Ω μέγα Ψυ Χη...
    Τίποτα δεν είναι τυχαίο και τίποτα δεν είναι όπως το βλέπουμε..Όπως και ανατρέξτε κι αναζητήστε την επίκληση-προσευχη που κρύβει το αλφάβητο μας.Οι Αρχαίοι Έλληνες μας χάρισαν το φώς,εμείς μένει απλώς να το αναζητήσουμε και να το αγγίξουμε..
    Ιφικλή σε χαιρετίζω και σ ευχαριστώ για το μονοπάτι που μου χάραξες,τουλάχιστον τώρα άρχισα να βλέπω φώς,αναμένω με χαρά και ευγνωμοσύνη νέα σου ανάρτησή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. γεια σας,
    τι ειναι τα 3ημερα - 9μερα - 40μερα μνημοσυνα που κανουμε;
    κι αφου παει αναλογα με τον βιο καθε ακτυνας εμεις τα κανουμε σε ολους ανεξαιρετως 40μερα.. λογω επιβολης αυτων απο τις θρησκειες;
    η γιαγια μου ειχε βαλει στο δωμ.του παππου οταν πεθανε ενα ποτηρι νερο με μια φετα ψωμι επι 3μερες για να "φαει η ψυχη", μας ελεγε.. μυθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Γειά σου… ανώνυμε-η!
    Οι απαντήσεις σ αυτό βρίσκονται σ αυτήν την ενότητα στην ανάρτηση:


    ΨΥΧΗ (3) «ΘΑΝΑΤΟΣ»

    ΑπάντησηΔιαγραφή